fbpx

doc, foto | A început demolarea blocului avariat în 2019 la Otaci. Intervenția costă peste două milioane de lei

Procesul de demolare a blocului avariat în vara anului 2019 la Otaci a început. Guvernul a alocat peste două milioane de lei pentru intervenție. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform procesului verbal al ședinței Consiliului Raional Ocnița, autoritățile publice locale au solicitat Guvernului ajutor financiar pentru dărâmarea edificiului. Din bugetul raionului Ocnița au putut fi alocați în acest scop doar 313.000 de lei, iar autoritățile din Otaci dispunea doar de 150.000 de lei, costul total al lucrărilor depășind 2.700.000 de lei.

Cauza prăbușirii și demolării ulterioare a clădirii sunt de ordin natural și tehnogen, iar expertiza a stabilit că la pardoseala subsolului se aduna apă. La fel, perioada proprie de vibrație a crescut cu 10% față de proiectul inițial.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va gestiona lucrările de demolare a clădirii avariate de la Otaci. Astăzi, 27 octombrie, compania responsabilă a demarat lucrările. Pentru acțiunile propriu zise vor fi utilizate două manipulatoare și un excavator.

Amintim că, în seara de 19 iunie 2019, o parte a unui bloc de locuit cu nouă etaje din Otaci s-a surpat. La fața locului au intervenit angajații IGSU, care au evacuat de urgență locatarii, reușind preîntâmpinarea unei tragedii.

În vara anului 2019 au fost efectuate lucrări de demolare a scării nr. 1 a blocului, iar ulterior, după expertizarea edificiului, s-a luat decizia să fie demolată și a doua scară, întrucât clădirea este în stare de avariere și auto-demolare

Foto: IGSU

Procesul Verbal CR Ocnița privind demolarea blocului de la Otaci by ZUGO on Scribd

Back to top button