fbpx

foto | Pompierii pulverizează apă pentru a evita propagarea prafului. Lucrările de demolare a blocului avariat la Otaci, în plină desfășurare

Lucrările de demolare a clădirii avariate din orașul Otaci continuă. Pe parcursul ultimelor zile au fost efectuate lucrări de demolare a elementelor constructive în proporție de circa 40%.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pompierii postului salvatori și pompieri Otaci au asigurat pulverizarea apei, formând o perdea de protecție pentru evitarea propagării prafului peste locuințele din vecinătate. Totodată, pentru efectuarea lucrărilor, dar și monitorizarea situației la fața locului, sunt implicate șapte persoane cu trei unități de tehnică.

Amintim că, în seara de 19 iunie 2019, o parte a unui blocului cu nouă etaje din Otaci s-a surpat. La fața locului au intervenit angajații IGSU, care au evacuat de urgență locatarii. Ulterior, au fost efectuate lucrări de demolare a scării nr. 1, iar după expertiză s-a luat decizia să fie demolată și a doua scară.

Cauza prăbușirii și demolării ulterioare a clădirii sunt de ordin natural și tehnogen, iar expertiza a stabilit că la pardoseala subsolului se aduna apă. La fel, perioada proprie de vibrație a crescut cu 10% față de proiectul inițial.

Precizăm că. procesul de demolare a blocului avariat în vara anului 2019 la Otaci a început acum o săptămână. În acest scop, Guvernul a alocat peste două milioane de lei pentru intervenție, din bugetul raionului Ocnița fiin cheltuiți 313.000 de lei, iar autoritățile din Otaci au oferit 150.000 de lei pentru intervenție, costul total al lucrărilor depășind 2.700.000 de lei.

 

Foto: IGSU

Back to top button