fbpx

video | Se va face una cu pământul. Blocul avariat de la Otaci a început să fie demolat

În după-amiaza zilei de ieri, compania contractată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a început lucrările de demolare a blocului avariat de la Otaci.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acțiunile au început cu demontarea plăcilor de beton ce atârnau de la etajele superioare. De la începutul procesului de deja au fost demontate cinci plăci de beton. Tehnica specială continuă lucrările la blocul avariat, iar angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență prezenți la fața locului monitorizează situația și asigură securitatea în preajma terenului de lucru.

Tot ieri, salvatorii au verificat scara blocului, iar în urma cercetărilor, aceștia au depistat o butelie de gaz de tip propan-butan, la etajul 9. Pentru a evita o posibilă deflagrație în timpul lucrărilor de demolare, dar și pentru a exclude riscul de a afecta clădirile din jur, butelia a fost evacuată. Totodată, de dimineață, sinistrații au avut posibilitatea de a intra în locuințe pentru a-și recupera bunurile necesare.

Amintim că, în seara zilei de 19 iunie, a fost avariat un bloc de locuit cu 9 etaje din oraşul Otaci, raionul Ocniţa. Oamenii au fost evacuaţi înainte de producerea incidentului, astfel victime nu au fost înregistrate.

Citește și: Familiile din Otaci care au rămas fără acoperiș deasupra capului vor primi în curând bani pentru locuințe noi

Articole asemănătoare

Back to top button