fbpx

Familiile din Otaci care au rămas fără acoperiș deasupra capului vor primi în curând bani pentru locuințe noi

Persoanele care au rămas fără acoperiș deasupra capului în urma prăbușirii blocului locativ din Otaci, raionul Ocnița, vor primi în curând bani pentru locuințe noi, care vin să acopere pagubele suferite. Anunțul a fost făcut de prim-ministra Maia Sandu și ministrul Economiei Vadim Brânzan, care s-au aflat într-o vizită de lucru la Otaci.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Şefa Executivului a subliniat că Guvernul îşi propune să găsească soluţii în interesul celor 36 de familii care au rămas fără case, iar pagubele vor fi evaluate în scurt timp.

„În 3 zile vor fi evaluate pagubele în legătură cu blocul avariat și vor fi alocate resursele financiare necesare. Cât despre blocul adiacent, trebuie mai întâi să facem expertiza clădirii”, a menționat Sandu.

Specialiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și alți angajați din cadrul MAI au demarat lucrările necesare imediat după incident.

Potrivit şefului IGSU, clădirea este monitorizată non-stop, iar lucrările de demolare a blocului vor începe de mâine.

„Vă promit că în 10 zile blocul avariat va fi demolat. Apoi vom face expertiza celui adiacent. Evaluarea se va face la fiecare familie în parte după preţul de piaţă, iar în comisia de evaluatori am propus să fie 3 reprezentanţi ai locatarilor”, a spus Mihail Harabagiu.

Totodată, și Vadim Brânzan a dat asigurări că Ministerul Economiei și Infrastructurii va depune efort pentru a ajuta familiile aflate în impas.

„Vă asigur că Ministerul Economiei este de partea voastră și vom face tot ce ne stă în puteri pentru a vă ajuta să treceți peste acest moment”, a declarat ministrul.

Cei aproximativ 100 de oameni care au participat la discuție şi-au exprimat recunoştinţa față de persoanele implicate în soluţionarea incidentului. Aceştia speră că în scurt timp vor avea unde trăi și își vor recupera pagubele.

Amintim că în seara zilei de 19 iunie a fost avariat un bloc de locuit cu 9 etaje din oraşul Otaci, Ocniţa. Oamenii au fost evacuaţi înainte de producerea incidentului, astfel victime nu au fost înregistrate.

Articole asemănătoare

Back to top button