fbpx

Dodon îi roagă pe Sandu și Năstase „să nu ardă podurile” și să ia în calcul revenirea la masa de negocieri: În politică totul e posibil

Președintele Igor Dodon le sugerează socialiștilor „să nu se grăbească” atunci când analizează o posibilă coaliție cu Partidul Democrat, iar foștilor parteneri de guvernare – să ia în calcul revenirea la masa de negocieri. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Partidele trebuie să decidă dacă fac sau nu coaliție, dar sfatul meu către socialiști e să nu se grăbească. Să vadă mai întâi ce se întâmplă în PD, se reformează sau nu. Conlucrare este, ei susțin Guvernul Chicu și inițiativele acestuia”, a declarat șeful statului în cadrul unui nou episod al emisiunii „Președintele Răspunde”. 

Igor Dodon a reiterat faptul că are întrevederi periodice și discuții telefonice cu liderii formațiunii democrate, Pavel Filip și Dumitru Diacov, lucru pe care spune că l-ar dori și cu liderii altor partide, inclusiv cele din opoziție.

„Îi invit la dialog și pe cei din opoziție și mă adresez foștilor parteneri de guvernare: nu ardeți podurile, nu știți ce se poate întâmpla în următoarele luni. Campania voastră acidă împotriva președintelui nu aduce nimic bun. Lăsați ușa deschisă, în politică totul e posibil, nu excludeți revenirea la masa de discuții și posibile majorități parlamentare”, a adăugat Dodon.

Amintim că PSRM și Blocul ACUM au convenit să creeze o coaliție de guvernare în luna iunie 2019, înlăturând de la guvernare Partidul Democrat, acțiune soldată și cu plecarea în grabă din țară a liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Majoritatea parlamentară a celor două forțe, dar și Guvernul Sandu, învestit de acestea, au existat dor cinci luni.

În noiembrie 2019, Executivul a fost demis prin moțiune de cenzură, după ce acesta și-a asumat un proiect de modificare a legii Procuraturii, care prevedea ca premierul să înainteze candidaturile pentru funcția de procuror general. Câteva zile mai târziu, cu voturile PSRM și PDM, a fost învestit Guvernul condus de Ion Chicu, propus și înaintat de președintele Igor Dodon.

Articole asemănătoare

Back to top button