fbpx

ultima oră, video | Sandu: „Guvernul va cere Parlamentului declararea stării de urgență”. Anunțurile președintei

Guvernul va cere astăzi Parlamentului declararea stării de urgență în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.. Ea a declarat că structurile de forță vor intensifica patrularea în spațiile publice, pentru a preveni eventuale provocări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Tot astăzi va fi convocată Comisia Situații Excepționale, pentru a întreprinde un șir de acțiuni necesare pentru gestionarea acestei crizei și provocărilor umanitare.

Potrivit Maiei Sandu, toate instituțiile statului sunt în stare de alertă. De asemenea, funcționează un centru de gestionare a crizei.

În această dimineață, Rusia a lansat atacuri militare asupra țării vecine Ucraina, încălcând flagrant normele dreptului internațional. Comunitatea internațională e unanimă în condamnarea acestui act de război.

Solicităm cetățenilor Republicii Moldova care se află în vizită sau ședere în Ucraina să se întoarcă acasă. Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise și funcționează în regim extins, cu echipe suplimentate”, a declarat șefa statului.

Republica Moldova, pregătită să acomodeze zeci de mii de refugiați

La punctele de trecere a frontierei cu Ucraina se atestă o creștere a fluxului de tranzit, instituțiile noastre instalează centre de triere. Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. În acest moment, suntem pregătiți să acomodăm câteva zeci de mii de oameni. În același timp, Guvernul este în contact permanent cu organizațiile internaționale și avem pregătite mai multe scenarii în cazul în care vom avea un flux mai mare de refugiați.

Monitorizăm atent evoluția situației din țară și din regiune. Suntem în contact cu autoritățile din statele vecine și cu alți parteneri externi”, a declarat Sandu.


Alte știri despre atacul Rusiei asupra Ucrainei:

video | Discursul lui Putin, după începutul invaziei Ucrainei: „Scopul este de a proteja oamenii de către regimul de la Kiev”

„Chișinăul a făcut planul în caz că mai multe persoane vor avea nevoie de refugiere”. Ceban, în contextul conflictului Rusia-Ucraina

video | Mesajul președintelui ucrainean Zelenski, după atacul Rusiei: „Fără panică. Suntem puternici. Suntem pregătiți pentru tot”

ultima oră, video | Sandu: „Guvernul va cere Parlamentului declararea stării de urgență”. Anunțurile președintei

Petrolul trece de 100 de dolari pe baril pentru prima dată din 2014, iar prețul gazului a crescut cu 35% după atacul în Ucraina

Reacția dură a liderilor europeni, după atacul Rusiei asupra Ucrainei: „O zi neagră pentru Europa”

„Se zguduie și casa”, „credeam că tună”. Zgomotele exploziilor din Ucraina, resimțite în mai multe localități din R. Moldova

Piețele crypto se prăbușesc, iar preţul spot al aurului a crescut cu 2,1%, după invazia Ucrainei

Articole asemănătoare

Back to top button