fbpx

„Chișinăul a făcut planul în caz că mai multe persoane vor avea nevoie de refugiere”. Ceban, în contextul conflictului Rusia-Ucraina

Chișinăul este gata să primească refugiați din Ucraina. Despre asta a anunțat joi, 24 februarie, edilul capitalei, Ion Ceban, pe rețelele de socializare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Chișinăul a făcut planul în caz că mai multe persoane vor avea nevoie de refugiere. Am discutat cu toți specialiștii și am realizat pașii după care vom interveni. Locuri de cazare, alimentație, acordarea asistenței sociale și medicale, mobilizarea personalului și voluntarilor pentru a interveni și a ajuta”, se arată în postarea primarului.

Vezi și: video | Mesajul președintelui ucrainean Zelenski, după atacul Rusiei: „Fără panică. Suntem puternici. Suntem pregătiți pentru tot”

De menționat că președintele rus Vladimir Putin a anunțat, joi dimineața, o operațiune militară specială în Ucraina. Imediat după anunțul său, au început să aibă loc explozii în oraşele Kiev, Odesa Harkov şi în estul Ucrainei. Operațiunea militară a Rusiei este una complexă, cu atacuri de artilerie, aeriene și de pe mare.

Între timp, în capitala Kiev au fost pornite sirenele antiaeriene, iar după explozii, lumea panicată pleacă din oraș. Poliția de Frontieră a publicat imagini care arată sute de mașini cu numere de înmatriculare ucrainene încercând să intre în Republica Moldova prin vama Palanca.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat în această dimineață, începând cu ora 8.00, ședința Consiliului Suprem de Securitate, în legătură cu războiul din Ucraina.

Citește și: video | Discursul lui Putin, după începutul invaziei Ucrainei: „Scopul este de a proteja oamenii de către regimul de la Kiev”

Articole asemănătoare

Back to top button