fbpx

video, foto | RUSIA INVADEAZĂ UCRAINA cu avioane, tancuri și nave militare. Belarus s-a alăturat atacului

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, joi dimineața, o operațiune militară specială în  Ucraina. Imediat după anunțul său, au început să aibă loc explozii în oraşele Kiev, Odesa Harkov şi în estul Ucrainei. Operațiunea militară a Rusiei este una complexă, cu atacuri de artilerie, aeriene și de pe mare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit ultimelor informații, a început operațiunea de debarcare a forțelor ruse în Marea Neagră și Marea Azov, spun surse din Ministerul Apărării din Ucraina pentru Interfax.

Operațiunea militară a Rusiei pare una completă, cu atacuri de artilerie, atacuri aeriene și debacarea forțelor ruse în Odesa și Mariupol. Operațiunea militară a început chiar în timpul unei ședințe a Consiliului de Securitate al ONU, scrie Digi24.

Relatările jurnaliștilor și ale martorilor oculari, așa cum reies din postările de pe rețelele sociale, sugerează ca armata rusă atacă Ucraina simultan din nord, est și sud. Corespondentul The Guardian la Kiev, Luke Harding, citează comandamentul armatei Ucrainei care susține ca rușii ataca ținte militare.

Un avion de luptă rus efectuează lovituri aeriene asupra bazelor brigăzilor 25 și 93 ucrainene din regiunea Dnipropetrovsk.

Kievul ar fi atacat cu rachete balistice.

„Putin tocmai ce a început o invazie pe scară largă în Ucraina”, a declarat ministrul de Externe al Ucrainei.

De asemenea, la granița cu Crimeea a fost atacată o bază militară ucraineană.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski a anunțat că va convoca Consiliul Național pentur Securitate și Apărare pentru a declara stare de război.

În imaginile care apar pe rețelele sociale, pot fi observate trupe de densat rusești parașutate în orașul ucrainean Harkov.

Foto: ProTV România

Video: Digi24

Între timp, în capitala Kiev au fost pornite sirenele antiaeriene.

Video: Digi24

Belarus atacă Ucraina alături de Rusia

Potrivit CNN, convoaie militare trec prin punctul de frontieră dintre Belarus și Ucraina dinspre Belarus.

Serviciul de Frontiera din Ucraina spune că Belarusul atacă, altături de Rusia, Ucraina. Sunt folosite artilerie, echipamente grele și arme de foc.

Atacurile de la frontieră au loc dinspre nord, est și sud, dinspre Rusia, Belarus și Crimeea.

Președintele rus Vladimir Putin și președintele belarus Alexander Lukașenko au vorbit joi la telefon, potrivit agenției de presă de stat.

Video: CNN

Oamenii părăsesc Kievul

La primele ore ale dimineții, după exploziile din Kiev, lumea panicată pleacă din oraș. În imaginile publicate din capitala Ucrainei se pot vedea coloane de mașini.

Video: Nexta

Foto: Daily Mail

 

Articole asemănătoare

Back to top button