fbpx

„Se zguduie și casa”, „credeam că tună”. Zgomotele exploziilor din Ucraina, resimțite în mai multe localități din R. Moldova

Sunetele înfiorătoare ale invaziei militare inițiate de Rusia împotriva Ucrainei au fost resimțite și de pe teritoriul Republicii Moldova. Mai mulți moldoveni declară înspăimântați că au fost treziți în această dimineața de zgomotele puternice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Într-o postare pe rețelele de socializare, jurnalista Sorina Obreja scrie că a auzit zgomotele de la Chișinău, timp de o oră: „Cum se aude războiul… E groaznic. Începând de la puțin timp după ora șase, timp de o oră, am auzit cel puțin patru reprize din Chișinău”.

Vezi și: video | Mesajul președintelui ucrainean Zelenski, după atacul Rusiei: „Fără panică. Suntem puternici. Suntem pregătiți pentru tot”

În secția de comentarii, mai mulți oameni au mărturisit același lucru.

„În Balti se aud de parca ar fi după casă. Să spun ca sunt speriata e foarte infim. E groaznic”.

„Chiar foarte tare s-a auzit și la noi. Doamne, te ia groaza”.

„De la Vălcineț, Călărași am auzit și noi. Este foarte groaznic”.

„Părinții mei sunt la Vadul lui Vodă. Acolo se aude foarte bine și tar. Tremură și geamurile”.

„În raionul Dubăsări se aude foarte tare”.

„Eu locuiesc în orașul Anenii Noi. Foarte tare se aude și se zguduie casa. La început credeam ca e cutremur!”.

„Se aude și din sectorul Ciocana al capitalei”.

„La Sîngerei s-au auzit două bubuituri”.

„Și în Orhei se aud de parcă ar fi după casă. Înfiorător. M-am trezit, am crezut că se aud focuri de artificii”.

De menționat că președintele rus Vladimir Putin a anunțat, joi dimineața, o operațiune militară specială în Ucraina. Imediat după anunțul său, au început să aibă loc explozii în oraşele Kiev, Odesa Harkov şi în estul Ucrainei. Operațiunea militară a Rusiei este una complexă, cu atacuri de artilerie, aeriene și de pe mare.

Între timp, în capitala Kiev au fost pornite sirenele antiaeriene, iar după explozii, lumea panicată pleacă din oraș. Poliția de Frontieră a publicat imagini care arată sute de mașini cu numere de înmatriculare ucrainene încercând să intre în Republica Moldova prin vama Palanca.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat în această dimineață, începând cu ora 8.00, ședința Consiliului Suprem de Securitate, în legătură cu războiul din Ucraina.

Totodată, Chișinăul este gata să primească refugiați din Ucraina. Despre asta a anunțat edilul capitalei, Ion Ceban, pe rețelele de socializare.

Citește și: video | Discursul lui Putin, după începutul invaziei Ucrainei: „Scopul este de a proteja oamenii de către regimul de la Kiev”

Articole asemănătoare

Back to top button