fbpx

Părinţii din Ucraina își trimit copiii la şcoală cu stickere ce le indică grupa sanguină

Părinţii din Ucraina au început să îşi trimită copiii la şcoală cu stickere pe care le este scrisă grupa sanguină, temându-se de bombardamente în contextul în care Kievul se pregăteşte pentru o invazie a Rusiei, transmite adevarul.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Jurnalista ucraineană Olga Tokariuk a scris luni pe Twitter că discursul lui Putin în care a anunţat că recunoaşte cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei ca republici independente a fost privit de ucraineni ca o declaraţie de război.

Aceasta a notat că părinţii au fost speriaţi de declaraţiile lui Vladimir Putin, astfel că au recurs la măsuri de precauţie.

Mai mulţi adulţi şi-au trimis copiii la scoală cu stickere pe care este scrisă grupa lor sanguină, în cazul în care vor avea nevoie de o transfuzie de sânge, dacă va fi vreun atac.

Jurnaliştii de la Today au confirmat informaţia după ce au discutat cu Vasîl şi Marta, doi părinţi ucraineni ce locuiesc în apropierea Kievului şi care au două fetiţe în vârstă de 5 şi 9 ani. Fiica mai mare a cuplului merge la o şcoală din centrul Kievului, relatează Hotnews.

Părinţii din capitala Ucrainei au început să trimită copiii cu astfel de stickere la şcoală după ce primarul capitalei, fostul boxer Vitali Kliciko, a descris declaraţiile lui Putin drept o „declaraţie de război”.

„Este ca o bucată de hârtie cu informaţii despre grupa sanguină, numele părinţilor, numerele de telefon”, le-a relatat Vitali jurnaliştilor de la Today.

Totodată, acesta a spus că mai mulţi părinţi încearcă să îi pregătească pe cei mici pentru posibile atacuri.

Alte știri despre atacul Rusiei asupra Ucrainei:

video | Discursul lui Putin, după începutul invaziei Ucrainei: „Scopul este de a proteja oamenii de către regimul de la Kiev”

„Chișinăul a făcut planul în caz că mai multe persoane vor avea nevoie de refugiere”. Ceban, în contextul conflictului Rusia-Ucraina

video | Mesajul președintelui ucrainean Zelenski, după atacul Rusiei: „Fără panică. Suntem puternici. Suntem pregătiți pentru tot”

ultima oră, video | Sandu: „Guvernul va cere Parlamentului declararea stării de urgență”. Anunțurile președintei

Petrolul trece de 100 de dolari pe baril pentru prima dată din 2014, iar prețul gazului a crescut cu 35% după atacul în Ucraina

Reacția dură a liderilor europeni, după atacul Rusiei asupra Ucrainei: „O zi neagră pentru Europa”

„Se zguduie și casa”, „credeam că tună”. Zgomotele exploziilor din Ucraina, resimțite în mai multe localități din R. Moldova

Piețele crypto se prăbușesc, iar preţul spot al aurului a crescut cu 2,1%, după invazia Ucrainei

RUSIA INVADEAZĂ UCRAINA cu avioane, tancuri și nave militare. Belarus s-a alăturat atacului

„Мама, папа, я вас люблю”. Înregistrarea emoționantă a unui soldat ucrainean pentru părinții săi

Reuniune de urgenţă a ambasadorilor celor 30 de țări membre NATO

În Republica Moldova a fost instituit Cod galben de alertă teroristă. Ce presupune acest lucru

Articole asemănătoare

Back to top button