fbpx

Sandu, despre răspunsul care i-a venit șefei Legislativului de la Consiliul Europei: „Așa este modul în care aceste instituții se exprimă”

„Așa este modul în care aceste instituții se exprimă și uneori trebuie să vină cu precizări”, susține Maia Sandu, vorbind despre răspunsul parvenit șefei Legislativului, de la Consiliul Europei, referitor la dizolvarea Parlamentului. Fiind invitată în studioul emisiunii Cotidianul Live, președinta a reiterat că partenerii externi susțin organizarea unui eventual scrutin parlamentar anticipat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sandu și-a adus aminte despre mesajele precedente ale oficialilor europeni, susținând că au fost transmise mai multe mesaje pro-anticipate. De asemenea, ea a menționat că partenerii din afara țării au fost încurajați de modul în care s-a desfășurat scrutinul din 2020.

„Lumea înțelege cât de complicată situația politică. În același timp, partenerii noștri externi sunt încurajați de ce au văzut la alegerile din 2020. (…) Lucrurile au fost spuse. Vă amintesc despre vizita domnului Charles Michel, președintele Consiliului European, care a spus deschis în conferința de presă pe care am avut-o împreună. A spus că Republica Moldova are nevoie de alegeri anticipate. 

Mesajele sunt spuse tranșant, deschis, chiar și pentru oameni care vin din lumea diplomatică și nu întotdeauna formulează recomandările și constatările foarte directe. Nu că poate fi interpretat. Așa este modul în care aceste instituții se exprimă. Dar după asta se pomenesc în situația în care este dezinformat și uneori trebuie să vină cu concretizări și clarificări. Dar au fost suficiente mesaje destul de clare în care partenerii noștri spun că Republica Moldova are nevoie de alegeri anticipate”, a declarat Sandu.

De menționat este că, în cazul alegerilor anticipate, Sandu a spus că va îndemna cetățenii să voteze deputați onești.

Amintim că, anterior, Zinaida Greceanîi a transmis o scrisoare Consiliului Europei, acuzând șefa statului de „blocaje instituționale cu consecințe imprevizibile pentru democrație și statul de drept”. Drept urmare, aceasta a publicat răspunsul pe rețelele de socializare, secretara generală, Marija Pejčinović Burić, punctând că „într-un stat democratic este esențial ca toate instituțiile sale să coopereze”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button