fbpx

doc | Greceanîi se plânge Consiliului Europei, acuzând Președinția de „blocaje instituționale cu consecințe imprevizibile pentru democratie și statul de drept”

Președinta Parlamentului a adresat o scrisoare Secretarului General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović, solicitând medierea conflictului instituțional între Legislativ și Președinție. Zinaida Greceanîi o acuză pe Maia Sandu se crearea de „blocaje instituționale cu consecințe imprevizibile pentru democratie și statul de drept”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În scrisoarea sa, Greceanîi afirmă că „nu sunt întrunite condițiile prevăzute de Constituție pentru dizolvarea Parlamentului” și că există voință politică pentru învestirea unui Guvern.

Potrivit președintei Legislativului, în acțiunile președintelui Republicii Moldova „se atestă o tentativă de violare a obligațiilor sale constituționale ca putere neutră”, iar tentativa instituției prezidențiale de a dizvolta Parlamentul este „absolut iresponsabilă în condițiile crzei pandemice fără precedent”.

Scrisoarea Zinaidei Greceanii către CE by ZUGO on Scribd

Amintim că pe 29 martie curent Maia Sandu a sesizat Curtea Constituțională, cerând constatarea circumstanțelor de dizolvare a Legislativului. Se întâmplă după ce deputații au respins două candidaturi la funcția de premier, desemnate de șefa statului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button