fbpx

doc | „Într-un stat democratic este esențial ca toate instituțiile sale să coopereze”. Răspunsul primit de Greceanîi de la Consiliul Europei

Zinaida Greceanîi a primit răspuns la adresarea sa către Consiliul Europei. Secretara generală, Marija Pejčinović Burić, a menționat că dizolvarea Legislativului ales prin alegeri libere și echitabile este o măsură care nu poate fi luată în mod facil, ci doar respectând legea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentul a fost publicat de șefa Legislativului. Oficiala europeană punctează în răspunsul său că „într-un stat democratic este esențial ca toate instituțiile sale să coopereze”.

„Mulțumesc înaltului oficial al Consiliului Europei pentru acest răspuns. Este inadmisibilă crearea în Republica Moldova a unui precedent periculos când se încearcă să se dea peste cap toate principiile și normele democratice. Dacă acest precedent va fi creat, acesta ar putea fi folosit pe viitor de orice altă forță politică, iar atunci nicio normă democratică în Republica Moldova nu va avea sens”, afirmă în context Greceanîi.

Socialista declară că va informa Consiliul Europei despre avizul Curții Constituționale în urma examinării sesizării privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button