fbpx

De ce socialiștii au avut o întrevedere scurtă cu șefa statului și ce au discutat? Răspunsul lui Corneliu Furculiță

Deputatul socialist Corneliu Furculiță a răspuns la întrebările jurnaliștilor după consultările fracțiunii cu Maia Sandu. Acesta a precizat că PSRM este pentru alegeri parlamentare anticipate și că Maiei Sandu i-au fost expuse primele solicitări ale formațiunii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit deputatului, Maia Sandu este moderatoarea principală a procesului. Totodată, el a reiterat că nu ar exista o alianță între PSRM și Partidul ȘOR și a ezitat să numească o eventuală candidatură la funcția de premier interimar.

„Am spus că pledăm pentru alegeri anticipate. Dacă doamna președintă nu mai are întrebări, noi am plecat. La această etapă negocierile s-au finalizat”, a punctat Furculiță.

Precizăm că, Ion Chicu a anunțat în dimineața zilei de 23 decembrie, în cadrul unui briefing la care a venit însoțit de Zinaida Greceanîi și Igor Dodon, intenția sa de a pleca din funcție, motivând decizia prin faptul că este necesară declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Ulterior, acesta a declarat că el și mai mulți funcționari ai cabinetului său, inclusiv șefa de la Ministerul Sănătății – Viorica Dumbrăveanu, vor asigura interimatul până la sfârșitul anului. Printre candidaturile care ar putea ocupa ulterior funcția se numără inclusiv ministrul Apărării Victor Gaiciuc.

Ca urmare a anunțului făcut de Chicu, Maia Sandu a anunțat consultări cu fracțiunile parlamentare. Socialiștii au fost primii care au venit la discuție cu șefa statului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button