fbpx

Program special pentru o secție de votare din Budapesta. În ce interval se va putea vota

Comisia Electorală Centrală a stabilit un program special de lucru pentru secția de votare nr. 1/442 din orașul Budapesta, Republica Ungară. Această secție de votare va fi deschisă între orele 07:00 și 19:00.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia a fost luată în contextul instituirii, de către autoritățile statului ungar, a unor măsuri restrictive de circulație pe timp de noapte între orele 20:00 și 05:00, legate de situația epidemiologică generată de COVID-19.

Programul special de lucru stabilit este determinat de necesitatea asigurării votului în maximă siguranță pentru alegători, cât și pentru membrii organului electoral, care urmează să totalizeze rezultatele alegerilor, deplasându-se la domiciliu în intervalul orelor permise.

Amintim că anterior, CEC a instituit program special de activitate pentru secțiile de votare nr. 1/307, orașul Baku, Republica Azerbaidjan și nr. 1/342, orașul Strasbourg, Republica Franceză.

De asemenea, amintim că, ambasadele Republicii Moldova din mai multe state anunță că moldovenii vor avea nevoie de scrisori confirmative sau autocertificare pentru a se deplasa duminică la secțiile de votare. Documentele sunt necesare în contextul restricțiilor antipandemice impuse.

Precizăm că, în total, în străinătate vor fi deschise 139 de secții de votare. Cele mai multe dintre ele sunt amplasate în Italia și Rusia. Totodată, Comisia Electorală Centrală a dispus, în contextul turului doi al alegerilor prezidențiale, tipărirea unui tiraj mai mare de buletine pentru birourile electorale din diasporă.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button