fbpx

doc | Spre atenția conaționalilor din diasporă! Mai mulți moldoveni nu vor putea merge la votare fără aceste documente

Ambasadele Republicii Moldova din mai multe state anunță că moldovenii vor avea nevoie de scrisori confirmative sau autocertificare pentru a se deplasa duminică la secțiile de votare. Documentele sunt necesare în contextul restricțiilor antipandemice impuse.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Marea Britanie

În pofida restricțiilor impuse din cauza situației pandemice, autoritățile britanice au permis deschiderea birourilor electorale pe teritoriul Regatului Unit și deplasarea cetățenilor Republicii Moldova pentru a-și exercita dreptul la vot. Totodată, în caz dacă va fi necesară atestarea scopului deplasării, misiunea diplomatică recomandă să fie prezentată confirmare, în formă electronică sau tipărită.

Spania

Deoarece pe întreg teritoriul Spaniei este declarată starea de alarmă și se mențin restricțiile de circulație între comunități, orașe, zone sanitare, misiunea noastră diplomatică de la Madrid recomandă conaționalilor să aibă scrisoarea ambasadei. Totodată, se precizează că termometria, purtarea măștii de protecție și respectarea distanței fizice sunt obligatorii.

Irlanda

Scrisoarea Ambasadei, adresată autorităților de resort din Irlanda, confirmă desfășurarea turului II al alegerilor prezidențiale pe data de 15 noiembrie 2020, cu indicarea adreselor secțiilor de votare. Cetățenii sunt îndemnați să o printeze sau să o aibă în format electronic, pentru a fi prezentată la solicitare. La fel, misiunea diplomatică amintește că moldovenii trebuie să dețină la ei un act de identitate emis de autoritățile Republicii Moldova.

Portugalia

În legătură cu restricțiile de circulație în spațiile și pe drumurile publice între regiunile portugheze în ziua de 15 noiembrie, alegătorii sunt rugați să printeze sau să descarce în format electronic pe telefonul mobil, invitația la vot în limba portugheză. Aceasta va justifica, la solicitarea autorităților portugheze, motivul și necesitatea deplasării în ziua scrutinului către secțiile votare

Cipru

Luând în considerare noile măsuri restrictive de circulație, în contextul carantinei locale instituite din data de 12 noiembrie 2020, deplasarea la secția de votare se va face în baza formularului emis de autoritățile cipriote și completat de alegător. Pentru a fluidiza procesul, moldovenilor li se recomandă să se prezinte la secțiile pe tot parcursul zile și să evite orele aglomerate.

Precizăm că, în total, în străinătate vor fi deschise 139 de secții de votare. Cele mai multe dintre ele sunt amplasate în Italia și Rusia. Totodată, Comisia Electorală Centrală a dispus, în contextul turului doi al alegerilor prezidențiale, tipărirea unui tiraj mai mare de buletine pentru birourile electorale din diasporă.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

CITEȘTE ȘI:

doc | Spre atenția moldovenilor din Franța! Actele pe care trebuie să le prezentați pentru a putea vota în turul doi 

Spre atenția moldovenilor din Italia! Nu veți putea merge duminică la votare dacă nu aveți acest document

Articole asemănătoare

Back to top button