fbpx

doc | Spre atenția moldovenilor din Franța! Actele pe care trebuie să le prezentați pentru a putea vota în turul doi 

Ambasada Moldovei în Franța informează că, în contextul restricțiilor antipandemice, conaționalii aflați în această țară vor avea nevoie de două formulare completate pentru se putea deplasa la secțiile de votare. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru deplasarea la secțiile de votare, cetățenii Republicii Moldova trebuie să fie în posesia a două documente, fiind obligatorie deținerea ambelor formulare.

Primul act este testarea pentru deplasare, care poate fi completată pe pagina Ministerului de Interne al Franței. În acest formular se va bifa opțiunea „Convocation judiciaire ou administrative et pour se rendre dans un service public”. Justificativul poate fi completat în format electronic și descărcat pe telefonul mobil, alegând opțiunea „Attestation de déplacement dérogatoire numérique”.

Cel de-al doilea document obligatoriu este scrisoarea de confirmare din partea Ambasadei Republicii Moldova în Franța, cu completarea datelor de către fiecare alegător. În cazul în care nu aveți o imprimantă, puteți descărca scrisoarea în telefonul mobil, iar declarația de onoare să o scrieți cu un pix pe o foaie separată.

Ambele documente în format PDF pot fi descărcate aici.

De asemenea, și moldovenii care se află în Italia vor avea nevoie de autocertificare pentru se putea deplasa la secțiile de votare.

Precizăm că, Comisia Electorală Centrală a mărit tirajul buletinelor de vot pentru birourile electorale din diasporă. De asemenea, amintim că mai multe dintre adresele unde se vor desfășura alegerile au fost modificate.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button