fbpx

Spre atenția moldovenilor din Italia! Nu veți putea merge duminică la votare dacă nu aveți acest document

Ambasada Moldovei în Italia informează că, în contextul restricțiilor antipandemice, conaționalii aflați în această țară vor avea nevoie de autocertificare pentru se putea deplasa la secțiile de votare. Regula se referă la regiunile unde circulația este interzisă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, moldovenii vor accesa formularul corespunzător și vor introduce datele personale. Ei vor indica necesitatea de a se deplasa pentru a vota la alegerile prezidențiale care se desfășoară în Moldova pe 15 noiembrie.

Ambasada atenționează că autocertificarea completată corespunzător este unica formă de legitimare a deplasării în ziua votării și recomandă cetățenilor țării noastre să o dețină. Alte autorizări sau justificative nu sunt acceptate de autoritățile italiene.

Precizăm că, dintre cele 139 de secții de votare deschise în străinătate, în Italia funcționează cele mai multe – 30. Totodată, Comisia Electorală Centrală a mărit tirajul buletinelor de vot pentru birourile electorale din diasporă. De asemenea, amintim că mai multe dintre adresele unde se vor desfășura alegerile au fost modificate.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button