fbpx

Pandemia a început înainte de a fi anunțată oficial? În decembrie 2019 la Wuhan ar fi existat deja 13 tulpini ale COVID-19

În decembrie 2019, în orașul chinez Wuhan ar fi existat deja 13 variante ale COVID-19. Concluzia aparține experților din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care analizează originile apariției maladiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Echipa, formată din 17 specialiști ai OMS și 17 chinezi, a extins analiza probelor prelevate timpuriu, iar în cadrul studiilor au fost stabilite 13 secvențe genetice diferite, conform presei străine, cu referire la CNN. Așadar, comparând aceste informații cu cele despre simptomele pe care le anunțau bolnavii lunile anterioare, s-ar putea obține indicii importante despre existența și răspândirea bolii înainte de a se cunoaște despre ea.

Deoarece există mai multe impedimente din partea autorităților chineze în ceea ce privește investigarea originilor virusului, specialiștii caută o modalitate urgentă de a avea acces la sute de mii de probe de sânge care nu au putut in examinate până acum.

În același timp, experții au reușit să discute și cu un bărbat de 40 de ani, care ar fi fost bolnav la începutul lui decembrie 2019 și care, anterior infectării, nu călătorise în străinătate. Așadar, ipoteza rămâne a fi că virusul a circulat și până la izbucnirea focarului din Wuhan.

Acesta fapt s-ar confirma și prin faptul că, în octombrie și noiembrie 2019, peste 90 de pacienți cu simptome asociate COVID-19, s-au adresat la medic. Incertitudinea apare deoarece persoanele vizate nu au anticorpi, însă specialiștii sunt de părerea că ar fi necesare teste suplimentare, pentru că nu este clar încă perioada în care aceștia pot fi identificați.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button