fbpx

video | 2.300.000 lei, aduși în R. Moldova din Moscova prin contrabandă, anunță Poliția

Aproximativ 50 de pasageri care veneau din Moscova au fost prinși de vameși cu contrabandă totală de 2,3 mil de lei. Oamenii legii anunță pornirea unei cauze penale pe faptul contrabandei cu circa 130.000 de dolari (peste 2.300.000 lei) aduși în țară de pasagerii sosiți din Moscova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Prin comparație cu captura de contrabandă cu valută din 22 aprilie anunțată de autorități, acum banii au fost introduși în țară de către pasagerii a două curse avia, prin Istanbul, la sfârșit de aprilie și început de mai 2024.  Cei aproape 50 de pasageri au fost transportați centralizat la Aeroport, cu autocarele – atât la plecare, cât și la revenire, atunci când au adus banii.”, anunță Poliția.

Acțiunile de urmărire penală continuă, în vederea stabilirii originii și destinației banilor, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției și garanții procedurale, potrivit legii, mai precizează sursa.

Amintim că autoritățile din R. Moldova au confiscat la sfârșitul lunii aprilie peste un milion de dolari în timpul perchezițiilor de la Aeroport după revenirea de la Moscova a susținătorilor oligarhului fugar Ilan Șor.

Zeci de persoane care reveneau din Federația Rusă au fost plătite de „o grupare criminală” pentru a aduce bani în țară, a declarat șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu. Potrivit lui, au fost efectuate 135 de percheziții la aeroport și 27 la domiciliile unor persoane vizate, într-un dosar privind finanțarea ilegală a partidelor.

Articole asemănătoare

Back to top button