fbpx

Amendament: Aeroportul Internațional Chișinău nu va putea fi privatizat

A fost înregistrat un amendament prin care este inclus Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” în lista bunurilor care nu pot fi privatizate. Despre aceasta a anunțat președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Această modificare va garanta că Aeroportul rămâne în proprietatea statului și va corecta o nedreptate comisă în timpul guvernărilor precedente. De asemenea, modificarea va permite Agenției Proprietăți Publice (APP) să relanseze licitația pentru închirierea spațiilor de la Aeroport și a aplica condiții mai avantajoase pentru a atrage cât mai multe companii serioase.

De exemplu, să extindă și termenul de transmitere în chirie a spațiilor de la 3 la 5 ani. Pentru a face acest lucru, e nevoie de o modificare a legii în Parlament, și anume a include Aeroportul în  lista a bunurilor statului nepasibile pentru privatizare.”, menționează Marian.

Radu Marian a ţinut să precizeze că „gruparea criminală Şor mai controlează anumite spații comerciale la Aeroport și trebuie alungată de acolo”: „Vom crea condițiile pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai curând”.

Articole asemănătoare

Back to top button