fbpx

Diaspora din Tokyo și Beijing și-a spus cuvântul. Secțiile de votare din cele două orașe s-au închis

În timp ce în Republica Moldova procesul de votare este încă în toi, în două secții din străinătate conaționalii noștri și-au exprimat deja alegerea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este vorba despre secțiile de votare din Tokyo și Beijing. Aici, moldovenii au putut să-și exercite dreptul la vot până la ora 14:00 (ora Moldovei). Membrii Comisiei Electorale acreditați la aceste secții vor începe numărarea voturilor, datele urmând a fi furnizate CEC-ului.

Nu cunoaștem câte persoane și-au exercitat dreptul la vot până acum în cele două secții, dar în cadrul alegerilor prezidențiale din anul 2016 în Japonia au votat 25 de persoane, iar în China – 19 persoane. Majoritatea celor au ales atunci erau din cadrul corpului diplomatic din țările respective.

Până acum, mai mult de 1.100.000 de moldoveni cu drept de vot, echivalentul a 39,05% dintre alegători, și-au îndeplinit datoria de cetățeni. Conform datelor făcute publice de CEC, au votat mai multe femei decât bărbați. În același timp, tinerii sunt mai pasivi, procentajul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani, fiind cel mai mic. La secțiile de vot deschise în străinătate au votat peste 51.000 de cetățeni.

Articole asemănătoare

Back to top button