fbpx

video | Traian Băsescu, despre alegerile din 24 februarie: S-au desfășurat corect și au fost respectate toate standardele internaționale

Ex-președintele României, Traian Băsescu, a declarat că alegerile parlamentare din Moldova au fost libere și corecte, fiind recunoscute de Uniunea Europeană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarațiile politicianului din România contrabalansează poziția partidelor de opoziție, care au spus că nu recunosc alegerile din 24 februarie ca fiind libere și corecte.

„Acordarea asistenței macrofinanciare pentru Republica Moldova poate fi decisă numai după alegerile parlamentare din 2019, cu condiția ca scrutinul să respecte standardele internaționale. Scrutinul a respectat aceste standarde și noi (România) o susținem peste tot”, a afirmat Băsescu în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Acesta a continuat menționând că peste tot sunt acuzații de fraudă, însă documentul constatator oficial al legalității alegerilor este raportul prezentat de OSCE.

„Toți avem păreri și n-am să vad alegeri, chiar în toată Europa, uitați-vă și în America, despre care unii să nu spună că s-au furat, dar este un raport OSCE – care-i documentul oficial – care spune că alegerile (în Moldova) s-au desfășurat corect”, a subliniat Băsescu.

Amintim că, fiind nemulțumiți de scorul obținut în alegeri, liderii Blocului ACUM au acuzat că scrutinul din 24 februarie a fost fraudat. De cealaltă parte, autoritățile interne, dar și comunitatea internațională au recunoscut alegerile ca fiind libere și democratice.

Articole asemănătoare

Back to top button