fbpx

CEC a aprobat numărul mandatelor pentru partidele votate pe circumscripția națională. Care fracțiune va avea cei mai mulți deputați în Parlament?

Comisia Electorală Centrală a aprobat prin vot, în cadrul ședinței de astăzi, numărul mandatelor pentru partidele care au acces în Parlament pe circumscripția națională.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform CEC, 4 dintre formațiunile care au participat la alegeri au obținut locuri în Legislativ, iar 11 organizații politice au fost excluse din procesul de distribuire a mandatelor.

Așadar, cu votul unanim a membrilor participanți în ședință, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a obținut 18 mandate în Parlament (cu 441.191 voturi), Partidul Democrat va avea 13 mandate (334.539 de voturi), Blocul ACUM va fi reprezentat în Parlament de 14 deputați (380.181 de voturi), iar partidul politic ȘOR va avea 5 mandate (117.779 de voturi).

Din numărul total de oficiali, în Legislativ vor fi 25 de femei și 76 de bărbați. În același timp, alți 51 de deputați au fost aleși pe circumscripțiile uninominale, cei mai mulți fiind delegați de PSRM și PD.

Amintim că alegerile parlamentare din 24 februarie s-au desfășurat în premieră conform sistemului mixt. Raportul CEC urmează a fi transmis Curții Constituționale, care să confirme legalitatea scrutinului.

Articole asemănătoare

Back to top button