fbpx

CEC: Duminică vor fi totalizate rezultatele alegerilor parlamentare și referendumului consultativ de pe 24 februarie

Președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, a declarat după ședința de astăzi, că duminică, 3 martie, va avea loc ședința de prezentare a rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, cât și a referendumului consultativ, care au avut loc pe 24 februarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Potrivit Codului Electoral, CEC are la dispoziție cinci zile după recepționarea proceselor verbale din partea Consiliilor Electorale de Circumscripție, de aceea noi vom convoca ședința în ziua de duminică, vom anunța exact data, ca să totalizăm rezultatele alegerilor parlamentare desfășurate la 24 februarie, dar și să totalizăm rezultatele referendumului consultativ”, a susținut președinta CEC.

Amintim că, potrivit datelor preliminare, prezenţa la vot în cadrul alegerilor din 24 februarie a fost de 1, 453 013 alegători, ceea ce reprezintă 49,22% din numărul total de alegători incluși pe listele electorale. Totodată, în noul Parlament, vor fi angajați deputați din patru partide: PSRM cu 35 mandate, PDM – 30 mandate, ACUM – 26, partidul Șor cu 7, dar și trei candidați independenți.

Articole asemănătoare

Back to top button