fbpx

ultima oră | Transportatorii anunță proteste. Toate rutele naționale vor fi sistate

În perioada 7 – 9 februarie, în semn de protest, rutele regulate naționale își vor sista activitatea. Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) anunță că recurge la această măsură din motiv că Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) nu a executat cerințele anunțate anterior – majorarea tarifelor la călătorii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„APOTA comunică că MIDR nu a reacționat la somația transportatorilor comunicată prin Scrisoarea deschisă din 22 ianuarie 2022, nu a revizuit proiectul de ordin privind aprobarea tarifelor, nu a renunțat la mecanismul ilegal de instituire a unui nou tip de act permisiv- acordul consiliilor locale de majorare a tarifelor, nu a prezentat calculele reale a mărimii tarifului la serviciile de transport, nu a aprobat actul prin care să stabilească mărimea tarifului la serviciile de autogară și nu a renunțat la protejarea schemelor ilegale din transport.

Deși MIDR a anunțat că dialogul rămâne calea de găsire a unei soluții agreate de ambele părți, nici o ședință cu transportatorii nu este preconizată. APOTA comunică că împreună cu operatorii de transport rutier au decis că în semn de protest față de acțiunile și inacțiunile ilegale ale MIDR legate de nesoluționarea în condițiile legale a problemei legate de tarifele la serviciile de transport regulat și la serviciile de autogară, VOR SISTA ACTIVITATEA PE RUTELE REGULATE NAȚIONALE PENTRU PERIOADA DE 7, 8, 9 FEBRUARIE 2022”, anunță transportatorii într-un comunicat de presă.

Activitatea rutelor va fi reluată pe data de 10 februarie 2022.

„Eschivarea în continuare a MIDR de a se conforma cadrului legal pune în pericol funcționarea transportului de pasageri și crează premize pentru abandonarea rutelor pe o perioadă nedeterminată. După reluarea activității pe rute, preconizată pentru data de 10 februarie 2022, APOTA va anunța despre deciziile sale legate de problema tarifelor”, punctează APOTA.

ZUGO amintește că, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a adresesat o scrisoare deschisă pe numele ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Andrei Spînu, în care solicită majorarea tarifului la transportul public. În caz că nu vor fi auziți, aceștia amenință în semn de protest cu sistarea activității pe rutele regulate, începând cu luna februarie.

Citește și: doc | Scrisoare deschisă a transportatorilor, adresată lui Spînu: „Ați ordonat controale abuzive, motive inventate”

Articole asemănătoare

Back to top button