fbpx

doc | Scrisoare deschisă a transportatorilor, adresată lui Spînu: „Ați ordonat controale abuzive, motive inventate”

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) adresează o scrisoare publică drept răspuns declarațiilor ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, făcute după protestul transportatorilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Cerințele transportatorilor au fost de a adopta decizia de stabilire a mărimii tarifului la serviciile de transport regulate, de a adopta decizia de a stabili mărimea tarifului la serviciile de autogară și de eliminare a schemelor de corupție”, a declarat ministrul Spînu, după protestul transportatorilor.

Drept răspuns, APOTA „aduce învinuiri argumentate ministrului Andrei Spînu de manipulare și de protejare a schemelor de corupție”.

Reprezentanții APOTA susțin că ce zice Andrei Spînu vine în contradicție cu ceea ce face.

„În cadrul protestelor organizate de transportatori și în declarațiile publice am menționat că ceea ce declarați dumneavoastră vine în contradicție evidentă cu ceea ce în realitate faceți. Declarațiile dumneavoastră, cu regret, sunt îndreptate pentru a crea o imagine falsă precum că lucrurile în domeniul transporturilor se mișcă în direcția care trebuie. Învinuiți pe toți că manipulează în timp ce manipularea este instrumentul de bază utilizat de dumneavoastră”, se arată în scrisoarea deschisă.

Totodată, APOTA se arată nemulțumită de activitatea lui Spînu, menționând că „ar fi blocat orice activitate ce ar putea dăuna” unei anumite grupări, menționdând nume precum: Vatamaniuc, Ciornîi, Cecoi, Turcu, Cernenco, Balteanco, Sîngereanu, Andronachi, Vîlcu și Moroz.

„Noi sigur, că am acceptat propunerea dvs.de a discuta cu gările toate problemele pe care le avem cu ei, inclusiv problema tarifului la serviciile de autogară, am acceptat și propunerea dvs. de a conlucra cu APP la acest subiect, dar de fiecare dată v-am solicitat să vă executați obligațiunea prevăzută la art. 145. Dvs. ne invocați motive inventate de ce nu doriți să stabiliți mărimea acestui tarif. Ce ați făcut dvs. ca să apară mai multe autogări, altele decât ale lui Șor-Vîlcu-Andronachi? Vă răspundem. Ați dat indicații ca toți transportatorii care nu vor să activeze prin gările acestei grupări să fie persecutați de ANTA. Și Sîngereanu cu Cecoi s-au apucat cu repeziciune să execute.

Și acum se execută indicația. Cred că v-au raportat rezultatele. Dacă nu le cunoașteți, vă vom prezenta noi datele. Petițiile noastre adresate la Guvern pe acest subiect nu se examinează. Dvoastră și acolo ați blocat orice activitate care ar putea dăuna grupării date. Ce ați făcut cu gările care nu sunt în sistemul lui Șor-Vîlcu-Andronachi? Ați ordonat controale abuzive, motive inventate. Ce ați făcut ca gările să fie întoarse în proprietate a statului? Vă răspundem-mimați un proces de evaluare a contractului de PPP.

Ba mai mult, deja ați declarat public că trebuie mai întâi să vedeți dacă acesta este un contract benefic sau nu pentru ramură. Un contract benefic? Contractul prin care statul a fost jefuit de proprietățile sale, iar transportatorii au fost puși în genunchi și storși de bani de către o grupare de tâlhari poate fi benefic? Aveți și această versiune în calcul?.

Vezi întreaga scrisoare mai jos.

548315063 APOTA Scrisoare Deschisă Spinu 2 by ZUGO on Scribd

Amintim că APOTA , pe 16 decembrie, a protestat în fața clădirii Guvernului. Transportorii au cerut în mod repetat majorarea tarifelor, din cauza scumpirii benzinei și motorinei, a pieselor de schimb și a serviciilor de reparații auto. De asemenea, au mai solicitat lichidarea schemelor de la întreprinderea „Gările Auto Moderne” și de la Gara Auto de Nord Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button