fbpx

doc | „Costurile nu mai pot fi acoperite de încasări”. Transportatorii solicită repetat majorarea tarifului și amenință cu sistarea activității

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) adresează o scrisoare deschisă pe numele ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Andrei Spînu, în care solicită majorarea tarifului la transportul public. În caz că nu vor fi auziți, aceștia amenință în semn de protest cu sistarea activității pe rutele regulate, începând cu luna februarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

APOTA spune că deja a patra lună transportatorii și MIDR nu pot ajunge la un numitor comun privind mărirea tarifului la serviciile de transport și la serviciile de autogară.

„Prevederile legislației care apără drepturile transportatorilor și obligă MIDR să aplice un tarif în baza calculelor reale sunt încălcate și ignorate într-un mod cinic de către minister”, susțin reprezentanții Asociației.

Tot ei susțin că majoritatea transportatorilor sunt în prag de faliment, iar costurile nu mai pot fi acoperite de încasări.

„Deja avem localități din care au fost sistate toate rutele. Populația acestor localități se deplasează cu taximetre sau cu transport ilicit și achită mult mai mult decât ar fi achitat dacă tariful ar fi fost majorat de către MIDR în baza unor calcule reale”, precizează APOTA în scrisoarea deschisă adresată MIRD.

Articole asemănătoare

Back to top button