fbpx

Sisteme antiaeriene pentru R. Moldova: „Înțelegem că Ucraina este o prioritate, dar sperăm să primim și noi”

Republica Moldova a solicitat sisteme de apărare antiaeriană de la aliații săi în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, pentru a-și consolida capacitățile în cazul în care războiul din Ucraina ne va afecta, a declarat președinta Maia Sandu, joi, 19 ianuarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am solicitat sisteme de supraveghere și apărare aeriană. Înțelegem că Ucraina este o prioritate și ar trebui să primească, dar sperăm să primim și noi”, a declarat Maia Sandu în cadrul Forumului.

De asemenea, șefa statului a adăugat că Republica Moldova are nevoie de un ajutor financiar extern în anul 2023, care să fie cel puţin la nivelul celui din 2022 – minim 600 de milioane de euro, pentru a  proteja populaţia de consecințele inflaţiei.

Amintim că, sâmbătă, 14 ianuarie, au fost descoperite bucăți din rachete rusești în localitatea Larga, raionul Briceni. Menționăm că și la data de 5 decembrie, într-o livadă din apropierea orașului Briceni, a fost descoperită o rachetă.

Un accident similar s-a întâmplat luni, 31 octombrie, atunci când Rusia a lansat mai multe rachete în Ucraina. Una dintre acestea a fost doborâtă de sistemul de apărare ucrainean și a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat atunci că nu au fost raportate victime, dar casele unor localnici au rămas cu geamurile sparte.

Articole asemănătoare

Back to top button