fbpx

update, foto, video | MAI: O rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut pe teritoriul R. Moldova

(update 11:00) O rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut pe teritoriul Republicii Moldova, în satul Naslavcea, raionul Ocnița, anunță Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

MAI informează că a luat toate măsurile de protecție, cu privire la racheta care a căzut pe teritoriul localității Naslavcea.

„În această dimineață, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. La moment nu sunt înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.

Autoritățile ucrainene au informat că în această dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice. Autoritățile ucrainene anunță că nu există pericol de inundații”, comunică MAI.

În prezent, efective ale MAI au încercuit zona căderii rachetei, pentru a evita eventuale pericole, iar un grup de documentare se află la fața locului.

Această prezentare necesită JavaScript.

Știrea inițială

Atac cu rachete în preajma Hidrocentralei de la Novodnestrovsk, regiunea Cernăuți, aflată la câțiva kilometri de hotarul Republicii Moldova. Actualmente, nu se știe dacă hidrocentrala a fost o țintă, dar guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk a confirmat atacul, menționând că infrastructura a fost critic afectată.

Imaginile de mai jos ar fi fost filmate de pe teritoriul Republicii Moldova, iar mai mulți cetățeni din nordul țării ar fi auzit explozii.

Video: Index

Articole asemănătoare

Back to top button