fbpx

update | O rachetă uriașă, căzută într-o livadă la Briceni. MAI susține că nu există riscuri pentru locuitori

update (17:50) Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informează că nu există risc pentru locuitori în urma incidentului din Briceni, întrucât perimetrul în care s-a produs incidentul este asigurat de patrule ale Poliției de Frontieră.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit MAI, la moment, IGSU desfășoară măsuri de evaluare a prejudiciului și discută cu APL-urile și locuitorii în legătură cu incidentul produs.

La fel și echipa Bombteh este deja implicată în procesul de intervenție și primește suportul IGSU în realizarea activităților specifice întreprinse, pentru următoarele 24 ore.

Specialiștii în expertiză tehnico-explozivă vor stabili dacă obiectul descoperit de Poliția de Frontieră este parte componentă a unei rachete, are elemente explozibile în componență sau sunt doar părți dintr-o rachetă.

În conformitate cu planul de contingență al MAI, Poliția de Frontieră și-a intensificat patrularea și a ridicat gradul de alertă în zona sectoarelor Briceni și Ocnița.

Ministerul Afacerilor Interne monitorizează atent situația.

Știrea inițială:

În urmă cu puțin timp, într-o livadă din apropierea orașului Briceni, a fost descoperită o rachetă. Obiectul exploziv a fost identificat de o patrulă a Poliției de Frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești de luni, 5 decembrie, și-au intensificat gradul de atenție.

În conformitate cu planurile de acțiune ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Poliția de Frontieră a intensificat patrulele și a ridicat gradul de atenție în zona Inspectoratelor Briceni și Ocnița.

„În acest moment, zona în care a fost descoperită racheta a fost izolată de patrule ale poliției și poliției de frontieră. La fața locului sunt așteptate serviciile specializate ale MAI, Bombteh și IGSU”, comunică autoritățile.

Amintim că un accident similar s-a întâmplat luni, 31 octombrie, atunci când Rusia a lansat mai multe rachete în Ucraina. Una dintre acestea a fost doborâtă de sistemul de apărare ucrainean și a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat atunci că nu au fost raportate victime, dar casele unor localnici au rămas cu geamurile sparte.

Articole asemănătoare

Back to top button