fbpx

Democrații nu îl vor susține pe Golovatiuc. Filip ezită să spună dacă PDM va vota pentru Grosu

Democrații nu vor susține candidatul care are suportul Partidului ȘOR, afirmă Pavel Filip. Politicianul, însă, ezită să spună dacă formațiunea va vota pentru candidatura lui Igor Grosu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Poziția Partidului Democrat (PDM) este că în Republica Moldova ar trebuie institui un Executiv funcțional, în exercițiu deplin. În același timp, Filip consideră că problemele pe care le are țara ar putea deveni mai grave dacă politicienii se vor avânta în campanie electorală.

Liderul democraților ezită să spună dacă formațiunea va oferi sprijin candidatului înaintat de Maia Sandu, menționând că membrii fracțiunii urmează să analizeze programul care va fi înaintat de echipa lui Grosu. Pe de altă parte, Filip consideră că alegerile parlamentare oricum se vor desfășura, doar că vor avea loc toamna.

Precizăm că, actualmente, în Republica Moldova sunt doi candidați la funcția de premier. Este vorba de Igor Grosu, înaintat de Maia Sandu pe 16 martie, după consultări cu parlamentarii și Vladimir Golovatiuc – susținut de socialiști, Partidul ȘOR, Pentru Moldova și câțiva deputați neafiliați.

Vineri, Curtea Constituțională urmează să stabilească dacă decretul prezidențial privind desemnarea lui Grosu va fi sau nu suspendat. Socialiștii au fost cei care au depus o sesizare în acest sens, acuzând șefa statului că ar fi încălcat hotărâri anterioare ale magistraților.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button