fbpx

CC anunță când va examina cererea de suspendare a decretului privind desemnarea lui Grosu la funcția de premier

Curtea Constituțională (CC) anunță că va examina vineri, 19 martie, cererea de suspendare a Decretului privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier. Judecătorii se vor întruni la ora 10:30 pentru a lua o decizie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De asemenea, în aceeași ședință, Curtea va examina și admisibilitatea sesizării. Solicitarea a fost depusă de deputații socialiști Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea.

PSRM consideră să documentul nu este legat și ar fi fost emis contrar prevederilor anterioare ale Curții Constituționale. Mai mult, formațiune susține că asupra Marianei Durleșteanu ar fi fost făcute presiune ca să își retragă candidatura.

Precizăm că, Maia Sandu l-a înaintat pe actualul lider al PAS, Igor Grosu, la șefia Executivului după refuzul Marianei Durleșteanu de a mai candida. PSRM a contestat decretul la Curtea Constituțională și a anunțat, în cadrul ședinței de joi Parlamentului, că a format majoritate, invitând președinta la consultări. Ulterior s-a aflat că, în total, 53 de deputați au semnat pentru înaintarea lui Vladimir Golovatiuc la funcția de prim-ministru.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button