fbpx

video | Iohannis, după întrevederea cu Sandu: „Amenințările din exterior la adresa R. Moldova sunt deosebit de îngrijorătoare”

„Amenințările din exterior la adresa Republicii Moldova sunt deosebit de îngrijorătoare. Dar noi nu vom ceda”. Declaraţiile au fost făcute de preşedintele Klaus Iohannis, după o întâlnire cu omologul său de la Chişinău, Maia Sandu. El a dat asigurări că Republica Moldova nu este singură și că beneficiază de sprijinul României.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„A fost un an extrem de dificil și pentru Republica Moldova, stat care a fost afectat profund și direct de consecințele acestui război. Liderii Republicii Moldova și cetățenii săi s-au ridicat însă la înălțimea provocărilor pe care alții le-ar fi considerat probabil insurmontabile. V-ați confruntat cu o criză energetică profundă, inflație galopantă, un număr foarte mare de refugiați, dezechilibre economice masive cauzate de războiul dus la hotarele dumneavoastră și atacuri hibride deosebit de agresive din exterior, menite să deraieze cursul european ales de cetățenii Republicii Moldova”, a menționat Iohannis.

Iohannis a mai afirmat că  tentativele de destabilizare sunt susținute de intensificarea propagandei pro-ruse, scopul fiind alimentarea de narative utile Rusiei și diminuarea unității și solidarității noastre.

Dar noi nu vom ceda! Vă asigur că Republica Moldova nu este singură în fața acestor provocări. Este poziția noastră permanentă, clară și fermă. Am solicitat și vom continua să susținem sancționarea de către Uniunea Europeană a celor care doresc destabilizarea Republicii Moldova și subminarea ordinii constituționale și a statului de drept. România va continua să sprijine în mod ferm respectarea suveranității și a integrității teritoriale ale Republicii Moldova, în frontierele sale recunoscute la nivel internațional”, a continuat Iohannis.

Liderul de la Cotroceni i-a spus Maiei Sandu că  va continua să ofere sprijin Republicii Moldova.

”În plan bilateral, după 24 februarie 2022, România a oferit Republicii Moldova combustibil, sprijin bugetar direct, energie electrică – între 80% și 90% din necesarul de electricitate al Republicii Moldova. Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău este utilizat pentru transportul comercial de gaz către Republica Moldova, un factor esențial în construirea independenței energetice a Chișinăului”, a punctat Iohannis.

„Unii au dorit ca țara noastră să cadă și să instaleze la Chișinău un guvern marionetă al Kremlinului, însă Republica Moldova rămâne în picioare”. Afirmația a fost făcută de șefa statului, Maia Sandu după întrevederea cu omologul său român, Klaus Iohannis.

Articole asemănătoare

Back to top button