fbpx

video | Sandu, după întrevederea cu Iohannis: „Unii au dorit ca R. Moldova să cadă și să instaleze la Chișinău un Guvern marionetă al Kremlinului”

„Unii au dorit ca țara noastră să cadă și să instaleze la Chișinău un guvern marionetă al Kremlinului, însă Republica Moldova rămâne în picioare”. Afirmația a fost făcută de șefa statului, Maia Sandu după întrevederea cu omologul său român, Klaus Iohannis. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe parcursul anului, am avut provocări de securitate, cu scopul de a crea haos și de a destabiliza regiunea noastră. Unii au dorit ca țara noastră să cadă. Să poată instaura la Chișinău un guvern marionetă, servil intereselor Kremlinului. Republica Moldova rămâne în picioare, demnă. Hotărâtă în drumul său spre UE, datorită fermității și solidarității oamenilor și ajutorului din partea prietenilor”, a punctat Maia Sandu.

Președinta Maia Sandu a mulțumit omologului său de la București pentru reacția promptă și ajutorul generos oferit de către România de fiecare dată când ne-am pomenit în dificultate și situații de criză, așa cum a fost și cu șantajul energetic prin care tocmai am trecut.

„România ne-a venit în ajutor și ne-a livrat energie electrică atunci când Moldova s-a pomenit fără vreo sursă de curent. Iarna aceasta, am folosit gazoductul Iași-Chișinău, pus în funcțiune în 2021, ca să achiziționăm gaze naturale de pe piața europeană. Aceste măsuri ne-au ajutat să nu mai depindem doar de Gazprom. Este pentru prima dată în istoria țării când reușim acest lucru – și vom continua să investim în diversificare și în independența noastră energetică”, a punctat Sandu.

Totodată, lidera de la Chișinău a comunicat că, proiectele începute vor fi continuate, iar prioritatea numărul unul rămâne integrarea în UE.

„În 2022, țara noastră a obținut statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. În pregătirea acestei decizii, România a fost o susținătoare neobosită a parcursului nostru european. Vreau să știți, domnule Președinte, dragi români, cât de importantă este pentru noi această susținere. Ea ne întărește credința că nu suntem singuri și încrederea că vom reuși”, a menționat președinta.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost primită joi, 23 februarie, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis.

Articole asemănătoare

Back to top button