fbpx

Maia Sandu, vizită de lucru în România. Subiectele care vor fi puse în discuție

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va merge astăzi, 23 februarie, în România la invitația Președintelui Klaus Iohannis.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din delegația de la Chișinău face parte și Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, iar pe agendă sunt prevăzute întrevederi și cu alți oficiali români.

În cadrul discuțiilor vor fi abordate proiectele comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educație sau societate informațională, cu accent pe inițiativele menite să conecteze Republica Moldova cu spațiul Uniunii Europene, cu beneficii reale și concrete pentru cetățenii Republicii Moldova. Vor fi discutate, totodată, stadiul și sprijinul României privind parcursul european al Republicii Moldova.

De asemenea, cei doi președinți vor avea un schimb de opinii privind provocările de securitate, precum și modalitățile de gestionare a efectelor economice, sociale și umanitare ale agresiunii Rusiei în Ucraina.

Amintim că șefa statului a participat marți, 21 februarie, la evenimentul public de la Varșovia, la invitația președintelui SUA. Joe Biden a salutat alegerea europeană a R. Moldova şi a cerut aplauze pentru Maia Sandu.

Articole asemănătoare

Back to top button