fbpx

video | Ed Sheeran, dat în judecată pentru furt muzical. Celebra „Thinking Out Loud” ar semăna izbitor cu o piesă din 1973

Renumitul cântăreț Ed Sheeran va fi judecat pentru plagierea piesei lui Marvin Gaye – „Let’s Get It On”. Acest lucru se întâmplă după ce artistul britanic a depus o cerere de anulare a procesului, însă care a fost respinsă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este vorba de celebra lui piesă „Thinking Out Loud”, iar potrivit anchetei deschise la o instanță din New York, Sheeran a copiat din cântecul lansat în 1973 ritmul, armoniile, tobe, bass, tempo și alte aspecte legate de melodia piesei.

Din decizia luată miercuri de către judecătorul Louis Stanton, un juriu va hotărî dacă Sheeran, Sony/ATV Music Publishing şi Atlantic Records vor achita despăgubiri moştenitorilor producătorului muzical Ed Townsend, care a compus piesa „Let’s Get It On”, împreună cu artistul Marvin Gaye.

Stanton se ocupă de ambele procese în care Sheeran este acuzat de plagierea piesei lui Gaye, dat fiind faptul că acesta este deja al doilea caz. Totuși, artistul a negat deja învinuirile care i se aduc. În cel de-al doilea proces, intentat în iunie 2018, compania Structured Asset Sales îi cere lui Sheeran despăgubiri de 100 de milioane de dolari.

Menționăm că „Thinking Out Loud” a fost recompensat cu două premii Grammy, pentru „cântecul anului” şi „cea mai bună interpretare pop solo”, scrie mediafax.ro.

Ascultă piesele celor doi, care se presupune că ar semăna izbitor de mult.

Articole asemănătoare

Back to top button