fbpx

video | După ce s-a „autopropus”, Chirtoacă a devenit oficial candidatul Blocului „Unirea” pentru alegerile parlamentare din Hâncești

Ex-primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, este candidatul Blocului Electoral „Unirea” la alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Astazi, 22 ianuarie, la Hâncești, a avut loc reuniunea reprezentanților partidelor de la centru și din teritoriu din cadrul Mișcării Politice „Unirea”. În urma schimbului de opinii, s-a decis propunerea subsemnatului în calitate de candidat din partea MPU, în circumscripția nr. 38, pentru alegerile parlamentare din 15 martie”, a anunțat Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Potrivit liderului PL, a fost format grupul de inițiativă, iar mâine echipa acestuia va merge la Consiliul de Circumscripție Hâncești pentru a solicita listele de subscripție.

Dorin Chirtoacă a declarat ieri, în cadrul emisiunii Cotidianul LIVE, că „s-a autopropus” în calitate de candidat al blocului politic. „Da, m-am autopropus. Inițial, am refuzat participarea în alegeri. Chiar și în cadrul Mișcării, la ședințele pe care le-am avut, am spus că pentru mine nu e o prioritate să mă implic, pentru că scopul nostru acum este să consolidăm Mișcarea, însă după ce am făcut lansarea și am văzut reacțiile oamenilor, mi-am dat seama că este necesar să mă implic”, a comunicat acesta.

 

Amintim că, la 15 ianuarie curent, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020 în circumscripția electorală uninominală nr. 38. În cursă s-au înscris deja Partidul Unității Naționale, al cărui candidat este Vlad Țurcanu, Partidul „Acțiune și Solidaritate”, care a înaintat-o pe fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, și Partidul Politic „ȘOR” cu Vitalie Balinschi. 

De asemenea, Mihai Druță este oferta reprezentanților Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, candidatura lui nefiind, deocamdată, înaintată oficial. Totodată, democrații au anunțat că Ion Mereuță va fi candidatul PDM la alegerile respective.

Articole asemănătoare

Back to top button