fbpx

Astăzi începe înregistrarea candidaților la alegerile parlamentare noi în circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești

Astăzi începe desemnarea și înregistrarea candidaților la alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020 în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hâncești, anunță Comisia Electorală Centrală. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru a fi înregistrat, candidatul va prezenta listele de subscripție care conțin semnăturile a cel puțin 500 și cel mult 1000 de susținători cu drept de vot din circumscripția sa uninominală. Un candidat femeie poate fi înregistrat dacă prezintă semnăturile a cel puțin 250 și cel mult 500 de susținători.

Pentru înregistrarea grupului de inițiativă, candidatul va depune personal la consiliul electoral de circumscripție, cu cel târziu 50 de zile înainte de alegeri, următoarele acte: cererea; procesul-verbal al ședinței privind constituirea grupului de inițiativă; lista membrilor acestuia; copia de pe actul de identitate al candidatului; decizia privind desemnarea trezorierului; statutul şi certificatul de înregistrare, în copie autentificată prin ștampila partidului politic.

În termen de trei zile de la recepționarea actelor enumerate mai sus, consiliul electoral de circumscripție electorală uninominală va verifica corectitudinea acestora și va decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupului de inițiativă.

Documentele de înregistrare a candidaților se vor depune la consiliul electoral al circumscripției electorale uninominale nr 38, municipiul Hâncești (str. Mihalcea Hâncu, 126, et. II, bir. 200, tel. 0269 23312), în zilele de luni-vineri, în perioada 09:00-16:00, iar sâmbăta și duminica – între orele 10:00 și 13:00.

Termenul de depunere a actelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova este de 24 ianuarie 2020.

Articole asemănătoare

Back to top button