fbpx

video | O fostă ministră va candida pentru funcția de deputată pe circumscripția Hîncești. Despre cine este vorba?

PAS a anunțat candidata care va participa la alegerile parlamentare anticipate pe circumscripția Hîncești. Este vorba de fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut de Maia Sandu în cadrul unui briefing. Lidera formațiunii i-a îndemnat și pe cei din Platforma DA să susțină candidatura. Potrivit ei, Stamate este un jurist bun, iar Moldova are nevoie de astfel de specialiști.

„Olesea Stamate este o luptătoare pentru reforma justiției. Este specialist în drept, iar Parlamentul are nevoie de specialiști în drept. Este candidatul potrivit și îi acordăm sprijin. Facem apel pentru alte partide proeuropene, în special Platforma DA, să susțină acest candidat cu șanse foarte bune și care va fi un deputat pe măsura așteptărilor”, a declarat Maia Sandu.

Olesea Stamate a fost ministră a Justiție în Guvernul condus de Maia Sandu. Candidata a obținut Licența la USM, iar ulterior a primit diploma de Master în Studii Europene Interdisciplinare la Colegiul Europei (Natolin) din Varșovia, Polonia. Ea a colaborat cu mai multe organizații precum UNDP, UNWOMEN, Fundația Soros, a practicat avocatura, este fondatoarea unui ONG și a administrat Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă.

Articole asemănătoare

Back to top button