fbpx

Unioniștii din Republica Moldova își consolidează forțele. Cinci partide au anunțat înființarea unui bloc politic comun

Cinci formațiuni politice au semnat pentru consolidarea forțelor unioniste din Republica Moldova în scopul apropierii și realizării reîntregirii neamului românesc, prin unirea cu România. Este vorba despre Partidul Democrația Acasă, Partidul Liberal, Partidul Național Liberal, Partidul Popular Românesc și Partidul Uniunea Salvați Basarabia. 

Potrivit reprezentanților celor cinci formațiuni, decizia a fost luată ținând cont de accentuarea pericolului expansiunii influenței Federației Ruse în Republica Moldova prin metode, inclusiv hibride, de dezbinare și segregare socială și etnică, de acaparare a spațiului mediatic, precum și prin staționarea ilegală a armatei de ocupație, preluarea de obiective strategice, încercările de federalizare.

Partidele semnatare susțin că „singura șansă, indiferent de originea etnică a fiecăruia, la o viață sigură și prosperă, este doar în cadrul NATO și UE, prin revenirea în componența României”.

PDA, PL, PNL, PPR și USB cheamă toate celelalte formațiuni politice să manifeste aceeași deschidere în vederea înființării unei mișcări unioniste, a unui bloc politic, care va activa permanent, din momentul formării și până la realizarea unirii, devenind, astfel, „un continuator firesc al Mișcării de Eliberare Națională”.

Odată cu consolidarea acestora, cele cinci partide spun că se vor adresa organizațiilor civice unioniste, uniunilor de creație, mediului academic, personalităților din toate domeniile, autorităților locale, dar și tuturor cetățenilor, în vederea obținerii implicării și a susținerii lor, pentru a da un caracter de masă, național și popular, mișcării respective.

Articole similare

Back to top button
Close