fbpx

video | Agricultorii, din nou în fața Parlamentului: „Să ne explice ce au făcut aseară”

Agricultorii continuă să protesteze. Aceștia s-au adunat, din nou, în fața Parlamentului și se arată vădit nemulțumiți, după ce deputații socialiști și cei din Pentru Moldova au votat, în grabă, aproape de miezul nopții, mai multe acte normative, printre care legea bugetului de stat și politica bugetar-fiscală. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oamenii adunați în fața Legislativului cer explicații de la aleșii poporului. În același timp, aceștia scandează „rușine” și „anticipate”.

În fața oamenilor au venit mai mulți deputați ai Platformei DA, care îi îndeamnă pe protestatari să continue „lupta”: „Continuăm până Guvernul nu-și dă demisia”.

Citește și: Agricultorii protestează la Guvern. Polițiștii au împânzit spațiul din jurul Executivului

Amintim că miercuri, 16 decembrie, agricultorii au venit în fața Legislativului și intenționau să urce pe scările din fața clădirii cu tractoarele.

La fața locului au avut loc mai multe îmbrânceli, iar oamenii legii au folosit gaze lacrimogene.

Agricultorii și fermierii protestează de câteva săptămâni împotriva mai multor măsuri bugetar-fiscale propuse de autorități și împotriva majorării TVA care, spun ei, le va afecta activitatea. Totodată, ei solicită compensațiile promise pentru culturile de grupa a doua, compromise de secetă.

Menționăm că ședința Parlamentului de miercuri a durat până aproape de miezul nopții, timp în care deputații PSRM-Pentru Moldova au adoptat în grabă mai multe legi, printre care legile bugetare, dar și o nouă lege privind funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, acordând și mai mari privilegii pentru limba rusă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button