fbpx

Starea opozantului rus Navalnîi este stabilă. „Medicii nu fac pronosticuri”

Starea opozantului rus Aleksei Navalnîi este stabilă. Declarația a fost făcută de secretara sa de presă, Kira Yarmysh. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceasta a distribuit pe pagina sa de Twitter comunicatul spitalului unde se află activistul. Ea a menționat, însă, că medicii nu fac deocamdată pronosticuri.

Potrivit instituției medicale din Berlin, Navalnîi se află în comă și este conectat la aparatele de respirație asistată. Chiar dacă nu există amenințări pentru viața lui, stare de sănătate rămâne gravă și nu se pot fi prevăzute urmările intoxicației sale.

Totodată, doctorii au informat că țin legătura cu soția pacientului, Iulia Navalnaya, iar informația despre starea lui de sănătate a fost făcută cu acordul ei.

Amintim că informația despre o eventuală otrăvire a lui Navalnîi a fost făcută publică pe 20 august de către Kira Yarmysh, care a comunicat că activistul este inconștient și a fost conectat la aparatele de respirație asistată.

Navalnîi urma să fie transportat la Berlin, însă medicii din Omsk, unde a aterizat de urgență avionul în care se afla acesta, întâi au comunicat despre o eventuală otrăvire, apoi au infirmat informațiile, iar ulterior ar fi refuzat să permită transportarea opozantului în Germania.

Soția sa i-a adresat o scrisoare liderului de la Kremlin, solicitând să fie permis transferul activistului la o clinică din străinătate. După două zile, însă, acesta a ajuns la Berlin, iar specialiștii de acolo au confirmat intoxicarea.

După ce opozantul a fost dus în Germania, în spațiul public rus au început să apară informații precum că el ar fi fost otrăvit de structuri străine. O astfel de ipoteză a înaintat-o inclusiv președintele Dumei de Stat din Rusia.

Articole asemănătoare

Back to top button