fbpx

În spatele otrăvirii opozantului Navalnîi ar sta forțe străine? Ipoteza președintelui Dumei de Stat din Rusia

Otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi ar fi fost provocată de structuri străine. Declarația îi aparține lui Veaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat din Rusia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Volodin a ordonat Comitetului de Securitate a Executivului rus să verifice circumstanțele în care s-ar fi îmbolnăvit activistul. El a menționat că situația trebuie analizată din mai multe puncte de vedere și a presupus că aceasta ar putea fi o provocare din partea Germaniei și a altor țări din UE:

„Trebuie să înțelegem dacă nu a fost o încercare din partea altor țări de a agrava starea de sănătatea a unui cetățean rus pentru a crea tensiuni în Rusia și a formula noi învinuiri la adresa noastră”, a spus Volodin, citat de presa rusă.

Amintim că informația despre o eventuală otrăvire a lui Navalnîi a fost făcută publică pe 20 august de către secretara sa de presă, Kira Irmîș, care a comunicat că activistul este inconștient și a fost conectat la aparatele de respirație asistată.

Ulterior, în presa internațională au apărut informații precum că substanța care ar fi provocat intoxicația ar fi periculoasă nu doar pentru opozant, dar și pentru cei care se află în jurul lui, însă acestea au fost infirmate ulterior.

Navalnîi urma să fie transportat la Berlin, însă medicii din Omsk, unde a aterizat de urgență avionul în care se afla acesta, întâi au comunicat despre o eventuală otrăvire, apoi au infirmat informațiile, iar ulterior ar fi refuzat să permită transportarea opozantului în Germania.

Soția sa i-a adresat o scrisoare liderului de la Kremlin, solicitând să fie permis transferul activistului la o clinică din străinătate. După două zile, însă, acesta a ajuns la Berlin, iar specialiștii de acolo au confirmat intoxicarea.

Articole asemănătoare

Back to top button