fbpx

Şeful spionajului ucrainean: Planurile Moscovei de a înlocui conducerea de la Chişinău sunt sortite eşecului

Kirilo Budanov, şeful GUR, serviciul de spionaj al armatei ucrainene, declară într-un interviu pentru Vocea Americii că Moldova a luat măsuri eficiente şi planurile Moscovei de a înlocui conducerea de la Chişinău sunt sortite eşecului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Şeful GUR spune că situaţia nu este cea mai uşoară pentru Republica Moldova, în condiţiile în care Federaţia Rusă încearcă să răstoarne guvernul constituţional, dar este încrezător că aceste tentative – despre care chiar Ucraina a avertizat Chişinăul – vor eşua.

„În ceea ce priveşte schimbarea guvernului, trebuie să vă uitaţi la persoana care a venit. A venit Dorin Recean, este o persoană foarte profesionistă (…). Prin urmare, este clar că situaţia nu este cea mai uşoară pentru Moldova. Este vorba în special despre încercările Federaţiei Ruse de a răsturna guvernul constituţional. Ei bine, după cum puteţi vedea, nu au reuşit până acum. Au fost luate o serie de măsuri, care sunt sigur că vor da rezultate, şi toate aceste planuri vor eşua din nou. Au eşuat deja parţial. Este încă în faşă, aşa cum se spune”, a declarat Kirilo Budanov în interviul pentru Vocea Americii, citat de news.ro.

Întrebat cât de important a fost pentru Ucraina să transmită aceste informaţii conducerii Molodvei şi cât de mari erau riscurile, Budanov a răspuns: „Aşa cum am spus, setul de măsuri care au fost luate şi sunt luate fac imposibile încercările Rusiei”.

Articole asemănătoare

Back to top button