fbpx

Reacția Mitropoliei după ce preotul Ghenadie Valuța ar fi maltratat un câine: Nu considerăm că este cazul să se convoace o adunare

După ce ieri preotul Ghenadie Valuța ar fi legat un câine de mașina sa, târându-l pe asfalt, cu o reacție au venit și reprezentanții Mitropoliei Moldovei. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Solicitat de TV8, episcopul Ioan Moșnețul a declarat că fețele bisericești regretă cele întâmplate, însă situația nu ar fi într-atât de gravă, încât să fie convocată o adunare în acest sens.

„Este o situația neplăcută și Mitropolia regretă enorm această acțiune. Însă discutând cu diaconul Ghenadie, dânsul la fel își prezintă scuze. Intenția nu a fost de a omorî animalul. Au fost înregistate mai multe cazuri când câinii maidanezi au mușcat copii din curțile caselor. Dânsul împreună cu un vecin intenționa să scoată acești câini.

Sigur că nu este o acțiune potrivită. Un cleric nu ar trebuie să se ocupe cu astfel de lucruri. Mitropolia va lua o atitudine în acest sens. Probabil va fi sancționat disciplinar. Nu considerăm că este cazul să se convoace o adunare pentru situația creată”, a spus episcopul Ioan Moșnețul.

Amintim că în seara zilei de 21 iulie, în jurul orei 19:00, în satul Bulboaca din Anenii Noi, a fost surprinsă o mașină care târa un câine, legat de un lanț metalic. La volanul autovehiculului se afla preotul Ghenadie Valuță, care ar fi considerat că această pedeapsă este potrivită pentru patrupedul care, conform spuselor lui, ar fi mușcat anterior un copil.

Contactată de reportera ZUGO, ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, Corina Repeșciuc, a declarat că acesta riscă o amendă în valoare de 1200 de lei.

Citește și: A fost lansată o petiție pentru tragerea la răspundere a preotului care ar fi târât un câine legat de mașină. Peste 4500 de oameni și-au pus semnătura

foto, video | Câinele care ar fi fost tratat cu cruzime de un preot din Anenii Noi are acum o nouă casă: Care este starea lui?

doc | Un deputat ACUM cere ca Procuratura să întreprindă acțiuni în cazul preotului care ar fi tratat brutal un câine

Articole asemănătoare

Back to top button