fbpx

A fost lansată o petiție pentru tragerea la răspundere a preotului care ar fi târât un câine legat de mașină. Peste 4500 de oameni și-au pus semnătura

După ce în mediul online au apărut imagini cu un câine, care este legat de mașină cu un lanț metalic și târât pe asfalt, oamenii au inițiat o petiție prin care cer judecarea preotului din Anenii Noi, Ghenadie Valuță, care s-ar fi aflat la volanul automobilului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În petiția, care a fost deja semnată de peste 4500 de oameni, se menționează că o asemenea cruzime față de animale nu trebuie trecută cu vederea, ci trebuie pedepsită aspru.

„Preotul Ghenadie Valuța a agățat cu un lanț de mașina sa un câine, pe care l-a târât mai mulți kilometri pe asfalt. Cerem tragerea la răspundere a acestui sadic în conformitate cu legea (3 ani privațiune de libertate cu executare) și lipsirea pe viață de dreptul de a mai sluji în biserici”, se arată în petiție.

Amintim că aseară, în jurul orei 19:00, în satul Bulboaca din Anenii Noi, a fost surprinsă o mașină care târa un câine, legat de un lanț metalic. La volanul autovehiculului se afla un preot, pe nume Ghenadie Valuță, care ar fi considerat că această pedeapsă este potrivită pentru patrupedul care, conform spuselor lui, ar fi mușcat anterior un copil.

Contactată de reporterul ZUGO, ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, Corina Repeșciuc, a declarat că acesta urmează a fi sancționat cu o amendă în valoare de 1200 de lei.

Citește și: 

video | UPDATE: Momentul în care preotul din Anenii Noi târă un câine pe asfalt. Ce pedeapsă riscă acesta?

Articole asemănătoare

Back to top button