fbpx

Reacția lui Dodon după decizia CC: Azi Moldova se transformă din republică parlamentară în una prezidențială

Decretul prezidențial prin care Igor Grosu a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, a fost declarat constituțional astăzi de către CCM. Liderul PSRM, Igor Dodon a venit cu o reacție, referitor la decizia Curții Constituționale:

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Curtea practic a săvârșit azi o lovitură de stat, schimbându-și propria poziție din 23 februarie. Decizia de azi transformă Moldova din Republică parlamentară în Republică prezidențială, când decizia finală o are Președintele și nu Legislativul”, a menționat Igor Dodon.

În același timp, liderul PSRM scrie că decizia de azi va avea efecte negative asupra jurisprudenței constituționale, dar și asupra cetățenilor țării.

„Mâine vom convoca ședința organelor executive și vom lua decizii referitor la pașii de mai departe, însă poziția noastră rămâne neschimbată: Cei care vor arunca țara în alegeri în aceste condiții își iau responsabilitatea pe umerii lor a vieților care vor fi pierdute în urma epidemiei”, a conchis Igor Dodon.

Amintim că, după ce Mariana Durleșteanu a anunțat că își retrage candidatura și nu mai vrea să devină premier, Maia Sandu l-a desemnat la această funcție pe actualul lider PAS, Igor Grosu. Socialiștii susțin că fost ambasadoare ar fi fost supusă presiunilor, au contestat decretul la CC și l-au înaintat, susținuți de Pentru Moldova, pe Vladimir Golovatiuc la șefia Executivului.

Ulterior, Durleșteanu și-a explicat decizia, punctând că știa despre scenarii care se elaborează pe la spatele ei și că a insistat ca în Guvern să nu fie persoane fin fracțiuni. Pe de altă parte, Igor Dodon afirmă că fosta ministră era candidata de rezervă a socialiștilor, iar persoana care ar fi trebuit să fie desemnată de formațiune a luat decizia de a nu se candida în ultimul moment, fără a îi pronunța numele.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button