fbpx

Durleșteanu explică de ce a renunțat să candideze la funcția de premier: „Am știut că pe la spatele meu se jucau scenarii diferite”

Mariana Durleșteanu spune că știa despre faptul că în spatele ei se vor face scenarii politice atunci când a fost înaintată la funcția de premier. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, fost ambasadoare a explicat de ce a renunțat la ideea de a candida pentru șefia Executivului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ex-ministră susține că din start a spus că vrea să formeze o echipă „fără oameni din fracțiune”. Totodată, aceasta mărturisește că a acceptat invitația PSRM, deoarece partidul are cele mai multe mandate.

„Am dorit să fac o schimbare din interiorul Guvernului, ca să nu regret votul oferit în alegeri, dar am știut că pe la spatele meu se jucau scenarii diferite.

Poziția mea a fost clară din start privind Guvernul tehnocrat, fără oameni din fracțiuni. Chiar dacă acel Filip zice că nu este așa ceva, ba da – a fost Guvernul Cioloș.

Eu știu că prin voința politică și asumare de răspundere se pot face lucruri bune, dar aceasta nu există in Moldova cu regret, doar interese personale și de clan”, scrie Durleșteanu.

Amintim că, miercuri, aceasta a anunțat că nu mai vrea să candideze pentru funcția de premier. Partidul Socialiștilor, formațiune care a înaintat-o, spune că asupra ex-diplomatei s-ar fi făcut presiuni și ar urma să anunțe joi un alt candidat al majorității parlamentare pentru această poziție, chiar dacă Maia Sandu l-a desemnat deja pe Igor Grosu.

Socialiștii, însă, consideră ilegal decretul. Aceștia au depus deja o sesizare la Curtea Constituțională și cer suspendarea lui.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button