fbpx

ultima oră | CC: Igor Grosu a fost desemnat legal drept candidat la funcția de premier

Maia Sandu l-a desemnat legal pe Igor Grosu drept candidat la funcția de premier. Judecătorii Curții Constituționale (CC) s-au expus asupra subiectului după procesul care a avut loc luni.

Așadar, candidatul înaintat de președintă urmează să își formeze echipa și să prezinte programul de guvernare în Legislativ. Ulterior, deputații vor decide dacă noul cabinet de miniștri va fi învestit sau nu.

Amintim că, după ce Mariana Durleșteanu a anunțat că își retrage candidatura și nu mai vrea să devină premier, Maia Sandu l-a desemnat la această funcție pe actualul lider PAS, Igor Grosu. Socialiștii susțin că fost ambasadoare ar fi fost supusă presiunilor, au contestat decretul la CC și l-au înaintat, susținuți de Pentru Moldova, pe Vladimir Golovatiuc la șefia Executivului.

Ulterior, Durleșteanu și-a explicat decizia, punctând că știa despre scenarii care se elaborează pe la spatele ei și că a insistat ca în Guvern să nu fie persoane fin fracțiuni. Pe de altă parte, Igor Dodon afirmă că fosta ministră era candidata de rezervă a socialiștilor, iar persoana care ar fi trebuit să fie desemnată de formațiune a luat decizia de a nu se candida în ultimul moment, fără a îi pronunța numele.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button